fbpx

HYPERPIGMENTATIE

Verkleuringen van de huid, zoals hyperpigmentatie en melasma (zwangerschapsmasker), komen vaak voor en zorgen voor heel wat frustratie. PCA SKIN® professionele behandelingen en dagelijkse verzorgingsproducten bevatten een mengeling van aangetoonde pigment-bestrijdende ingrediënten waarvan de werking zowel de aanmaak als de verspreiding van het pigment belet, terwijl ze ook bestaande donkere vlekken doen afnemen.

Pigment onder controle houden

Dé optimale behandeling voor hyperpigmentatie bestaat helaas niet. Er zijn zoveel vormen en fases. We kunnen pigment niet over één kam scheren of het met één behandeling oplossen. Allereest zal ik moeten beoordelen om wat voor pigmentatiestoornis het gaat, wat de oorzaak zou zijn en in welke fase de ontstekingen zitten. U als klant moet daarnaast goed worden voorgelicht en instructies krijgen hoe u de behandeling thuis, mét thuisproducten, moet voortzetten.

Ik adviseer ook per persoon producten op maat. Hyperpigmentatie vergt daarnaast heel veel onderhoud. Daar moet u zich goed bewust van zijn en de gegeven adviezen strikt opvolgen, anders is het dweilen met de kraan open. Indien u dit doet, kunnen we mooie resultaten bekomen om uw hyperpigmentatie te verlichten en onder controle te houden!

  1.  Ontsteking (oorzaak: blootstelling aan zonlicht, acne, hormonale wisselingen, snij- of brandwonden)
  2.  Melanocyten maken pigment aan
  3.  Pakjes pigment verplaatsen zicht van de melanocyt naar de huidcellen
  4.  Het pigment wordt verspeidt zoals een paraplu om DNA van de huidcellen te behoeden tegen schade
  5. Aan het oppervlak kan de huid een donker vlekje hebben of eenvormig donder zijn (zoals bij bruinen)