Herstel uw huid na de zomer!

Bijna herfst… hoog tijd dus om na te denken over het herstellen van onze huid na een overdosis zon, hoge temperaturen, airco, chloor en zout zeewater. 

Door de vele zon van afgelopen zomer kunnen pigmentvlekken en andere huidproblemen juist nu extra zichtbaar zijn. Bij Cybo Cybel heb ik speciaal hiervoor verschillende mooie producten en behandelingen.

Wat zijn pigmentvlekken eigenlijk?

Pigment (melanine) is een kleurstof in het lichaam dat ons beschermt tegen gevaarlijke stoffen van buitenaf, zoals Uv-straling. Daarnaast geeft het kleur aan onze huid, ogen en haar. Overmatige blootstelling aan Uv-licht zorgt voor ophopingen van pigment met als resultaat, pigmentvlekken (hyperpigmentatie).

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Er zijn veel factoren die hyperpigmentatie kunnen veroorzaken, waaronder leeftijd, zwangerschap (chloasma / zwangerschapsmasker), anticonceptie, zon, hormonale schommelingen, medicijngebruik, …
Er bestaan tientallen soorten pigmentvlekken, de bekendste zijn sproetjes, moedervlekken, zwangerschapsmasker en zonnevlekken.

Zijn pigmentvlekken gevaarlijk?

Op zichzelf zijn pigmentvlekken niet kwaadaardig. Er kunnen zich uitzonderingen voordoen zoals grote aangeboren moedervlekken of ouderdomsvlekken. Deze hebben een verhoogd risico op het uitgroeien tot een melanoom (huidkanker).
Niet per se gevaarlijk dus maar die vervelende bruine plekjes kunnen uw gezicht namelijk flink ontsieren en verouderen.

Wat kan je er aan doen?

Er zijn diverse methodes: camoufleren, laseren, bevriezen, wegsnijden etc. Maar er is ook een (natuurlijke) oplossing, namelijk d.m.v. het gebruik van specifieke producten (behandelingen en thuisgebruik) om de productie van pigment te normaliseren en de bestaande pigmentvlekken te bestrijden, te reduceren en te bleken.

Meer informatie Anti-aging en andere huidproblemen

 

NIEUW!

Verhelder uw huid met vitamine B3!
Lanceringsactie -> reisformaat van 7,5ml GRATIS!

(geldig zolang de voorraad strekt)