Geniet veilig van de zon

Voor- en nadelen van de zon, 6 gouden tips om veilig van de zon te genieten. Lees snel verder!

De voordelen van de zon

De zon is gecriminaliseerd en dat is niet terecht. De inzichten over eventuele schade door teveel UV-licht zijn veranderd. Zo daalt de kans op hart- en vaatziekten juist door in de zon te zitten. Chronische huidaandoeningen verbeteren er ook door. De zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D in de huid en die vitamine D hebben we hard nodig. Alleen als je huid verbrandt, dan neemt de kans op schade toe doordat dit het DNA beschadigt. Daarom: geniet van de zon zonder te verbranden, want de zon is best wel gezond!

De nadelen van de zon

Geen enkele vorm van kanker is zo snel in opmars in ons land als huidkanker. Dit is onder meer een gevolg van ons verlangen om elke zomer (of winter) te zonnebaden in het zuiden of in het voorjaar onbeschermd op een terrasje te genieten/verbranden.

De manier waarop we ons in de zon gedragen speelt een grote rol. Doorheen het jaar blijven we met zijn allen binnen om dan plots met een bleke huid uren lang in de felle zon te gaan zitten. Zonder aangepaste bescherming is dit nefast!

Lees snel verder en ontdek het uitgebreide assortiment zonneproducten bij Cybo Cybel!

Smeren, smeren, smeren!

Elke twee uur zonnebrand smeren

Wie goed voorbereid de zon in wil gaan smeert ’s ochtends na het douchen al direct de nodige factor op hoofd en lijf om schade te voorkomen. Vergeet niet dat zonnebrandcrème pas na 30 minuten optimaal werkt. Maar daar blijft het niet bij. Wie zich in de zon begeeft moet iedere twee uur opnieuw de tube of de fles tevoorschijn halen en alle plekjes opnieuw insmeren.

Welke factor zonnebrandcrème?

Kies in ieder geval voor een breed spectrum zonnebrand of zonnecrème met een zo groot mogelijke bescherming. Uiteindelijk maakt het niet zo veel uit of het gaat om een olie, een gel, een crème of een melk. Maar kies dus wel zeker voor SPF 30 of 50. Een hoge beschermingsfactor zal ook niet verhinderen dat u bruin wordt. Zelfs iemand die zijn voorzorgsmaatregelen heeft genomen, kan nog steeds een mooi bruin kleurtje krijgen. Veilig bruinen, zonder verbanden, zal er ook voor zorgen dat u uw bruine kleur veel langer kan behouden.

Veel smeren

Royaal smeren is ook nog eens belangrijk. Want wie zuinig is met de fles zonnebrand, komt bedrogen uit. Dermatologen adviseren om vier eetlepels voor armen en benen te gebruiken, twee voor het lichaam en een half theelepeltje voor het gezicht. Alles bij elkaar is dat dus een flinke dot. Nu gebruiken mensen vaak veel te weinig. Of ze smeren maar een deel van hun lijf en gezicht in.

Kinderen

Vooral voor kinderen is een goede zonnebescherming van het grootste belang. Wie op jonge leeftijd verbrand heeft veel meer kans op permanente schade op latere leeftijd. Ouders zouden hun kinderen dus zelf moeten leren om goed te smeren. Daarnaast zijn een pet, een goede zonnebril en een zwempak met UV bescherming van groot belang voor de allerkleinsten.

Blijven smeren

Wie al lekker bruin is, vergeet vaak verder te smeren. En dat is dom. Want een huid die al bruin is biedt wel enige bescherming, maar dit is maar te vergelijken met een factor 4. Dat is dus veel te weinig. Wie dus al bruin is moet gewoon blijven doorsmeren met zonnebrandcrème.

In de schaduw

In de schaduw blijven is natuurlijk ook een optie. Wat veel mensen echter vergeten is dat ook dan de zon dan nog wel zijn werk doet en de schadelijke straling ook tot in de schaduw komt. Niet zo veel als in de felle zon, maar ook dan moet er met een SPF beschermd worden.

Laat u adviseren en kies zo de juiste bescherming voor uw huid!

Bij Cybo Cybel hebben we een uitgebreid assortiment zonneproducten. Producten om de huid voor te bereiden op de zon, producten die de melanine stimuleren voor een betere bruining, producten die het DNA in de huid beschermen en herstellen, producten specifiek voor vette huiden zodat u niet gaat glanzen, licht getinte zonnecrèmes, aftersuns om de bruine kleur lang te behouden, … voor lichaam & gelaat! Vraag meer info en ik adviseer u met plezier welke crème voor uw huid best geschikt is! Of neem een kijkje op Skinshop.be en kies zelf uw favoriet!

Bestel hier uw favoriete zonproduct Ga terug naar vorig artikel

PCA SKIN

Zonnebrandcrèmes voor gelaat en lichaam SPF 30, 45 & 50+

!QMS Medicosmetics

Zonnebrandcrème voor het gelaat SPF 50+
Aftersun voor het gelaat

Matis

Zonnebrandcrèmes voor het lichaam SPF 20 & 30
After-sun